Info nieuwe spelers

Hoe kan ik me registreren als officiële schaker om deel te nemen aan een toernooi?

De registratie wordt niet rechtstreeks afgehandeld door de Koninklijke Belgische Schaakbond (RBCF). Je moet lid worden van een officiële Belgische club. Deze club zal je lidmaatschapsnummer aanmaken. Zoek je dichtstbijzijnde club op de clubkaart.

Hoe kan ik een FIDE ID krijgen?

Als je nog geen FIDE ID hebt (je kunt dit zelf controleren op de FIDE website) en je wilt deelnemen aan een toernooi

  • In België en je bent Belg en je bent lid van een Belgische club: je hoeft niets te doen, je verkrijgt je ID automatisch.
  • In België en je bent geen Belg maar je bent aangesloten bij een Belgische club: dan moet je kiezen in welk land je wilt spelen (België of je geboorteland).
  • Buitenland en je bent Belg en aangesloten bij een Belgische club: stuur een e-mail naar fide@frbe-kbsb-ksb.be
  • Overzees en je bent niet Belgisch maar wel aangesloten bij een Belgische club: stuur een e-mail naar fide@frbe-kbsb-ksb.be
  • Overzees en je bent Belg maar niet aangesloten bij een Belgische club: of je neemt een aansluiting bij een Belgische club en volgt de procedure hierboven, of de toernooiorganisator bezorgt je een aansluiting bij zijn club en een FIDE-id (let op: hij moet je vragen in welk land je wilt spelen).

Hoe kan ik mijn federatie wijzigen?

Je hebt bijvoorbeeld “Frankrijk” als FIDE-vlag en je wilt overgezet worden op “België”.
Er zijn kosten aan verbonden, afhankelijk van je elo.
Alle informatie wordt je persoonlijk verstrekt door een e-mail te sturen naar fide@frbe-kbsb-ksb.be

Opmerking

Voer uw volledige naam in (voor- en achternaam) om een ​​reactie achter te laten. Anonieme reacties zijn niet toegestaan.