Hoe homologeer ik een toernooi voor FIDE verwerking?

Voorbereiding van homologatie

Voor de verwerking van de resultaten kent de FIDE twee groepen toernooien: toernooien waar normen kunnen gehaald worden en toernooien waar geen normen kunnen gehaald worden.

  • Een verzoek tot goedkeuring voor een toernooi waar mogelijk normen gelden, moet minimaal 45 dagen vóór aanvang van het toernooi door de toernooiorganisator worden ingediend.
  • Een verzoek tot goedkeuring voor elk andere type toernooi dient minimaal 20 dagen voor aanvang van het toernooi door de toernooiorganisator te zijn ingediend.

Elke goedkeuring moet worden verzonden naar het algemene adres fide@frbe-kbsb-ksb.be. Dit verzoek moet bevatten:

  • de omschrijving van het toernooi
  • de naam van het toernooi
  • de periode voor verwerking van de resultaten
  • de naam, FIDE ID en contactgegevens van de organisator (e-mail, telefoon, etc.)
  • de naam en FIDE ID van de scheidsrechter(s)
  • het speeltempo
  • de data en tijden van de rondes
  • de locatie van de wedstrijden

Al deze gegevens zijn opgenomen in het Excel Registration_Form-bestand.
Goedkeuring van de certificering zal resulteren in de publicatie op de KBSB-website van de toernooibeschrijving in de lijst met toernooien binnen de gevraagde periode. Er wordt een bevestigingsmail verzonden naar de toernooiorganisator.

Voor toernooien die meer dan 90 dagen duren, moet voor elke maand een goedkeuringsaanvraag worden ingediend en moeten de tussenresultaten maandelijks worden verzonden, met inachtneming van de deadlines. Dit resulteert in één facturering van goedkeuringskosten. (zie FIDE-handboek B 02 §4)

Na het toernooi

De hieronder vermelde bestanden moeten binnen de 7 dagen na het einde van het toernooi naar het algemene adres fide@frbe-kbsb-ksb.be worden gestuurd. Er wordt een boete van € 70 opgelegd aan de organisator die deze termijn niet respecteert of onvolledige of foutieve bestanden heeft opgestuurd. Bovendien, als de FIDE de FRBE een boete oplegt voor te late indiening of niet-inzending en als de oorzaak te wijten is aan de organisator, dan wordt deze boete ook aan de organisator opgelegd.

De documenten die bij deze e-mail zijn gevoegd, zijn:

  • Het rapport volgens het KRAUSE-formaat (met de details van het toernooi in de header en vervolgens de spelers met hun resultaten per ronde). Deze rapportage kan door elk matchingprogramma worden gemaakt. Er moet voor worden gezorgd dat alle toernooi-, scheidsrechter- en spelersgegevens zorgvuldig worden ingevuld.
  • Het TRF-bestand (Toernooirapportformulier). trf_it3.docxtrf_it3.doctrf_it3.doc
    Optioneel: Bij gebruik van PairTwo: het SWS-bestand van de laatste ronde. De toernooigegevens moeten strikt worden ingevuld (toernooinaam, type, tiebreaks, tempo, start- en einddatum van het toernooi, data van de rondes, naam van de scheidsrechter(s), FIDE-registratienummer, naam van de spelers, etc.). ,…).
  • Een PGN-bestand met de toernooispellen – verplicht voor spelers die een norm hebben behaald.
  • Optioneel: een bestand in ZIP- of RAR-formaat dat de foto’s van de Belgische deelnemers comprimeert – elk van de foto’s zal een JPEG- of GIF-formaat hebben van 160×200 px verticaal.

Indien een speler tijdens een toernooi een norm behaalt, dient hij contact op te nemen met de hoofdscheidsrechter. Hij maakt een FIDE-certificaat op en stuurt dit onmiddellijk ondertekend naar het algemene adres: fide@frbe-kbsb-ksb.be.

Kosten homologatie toernooien FIDE

Vanaf 1 juli 2009 worden de verwerkingskosten van de FIDE gedragen door de organisatie die de certificering van haar toernooi aanvraagt. Zodra de FIDE-factuur bij de nationale penningmeester is aangekomen, wordt er een betalingsverzoek naar de organisator gestuurd. De geschatte behandelingskosten zijn weergegeven in de volgende tabel:

Round-Robin Tournaments / Matches with average rating of below 2230EUR 1 per player
Round-Robin Tournaments / Matches with average rating 2230 – 2379EUR 5 per player
Round-Robin Tournaments / Matches with average rating 2380 – 2599EUR 10 per player
Round-Robin Tournaments / Matches with average rating 2600 – 2699EUR 15 per player
Round-Robin Tournaments / Matches with average rating 2700 or higherEUR 20 per player
Swiss Tournaments / Team TournamentsNumber of players who play rated games multiplied by EUR 1
Scheveningen Tournaments / Other FormatsSame as Round-Robin Tournaments

Belangrijke mededeling voor organisatoren van toernooien die meetellen voor de ELO FIDE-ranking, en voor spelers die geen FIDE-nummer hebben en een door de FIDE goedgekeurd toernooi in het buitenland spelen.

De FIDE onderscheidt twee gevallen: nationale spelers en buitenlandse spelers.

  • Als een federatie een toernooiverslag naar de FIDE stuurt, ontvangen nationale spelers zonder FIDE-ID automatisch een FIDE-ID.
  • Voor buitenlandse spelers wil de FIDE niet langer automatisch FIDE-ID’s genereren. Voor de FIDE is het nu aan de federatie die het toernooirapport verstuurt om ervoor te zorgen dat buitenlandse spelers een FIDE-ID hebben. Daarom moet voor de FIDE de ratingofficier van de federatie die het toernooi introduceert elke federatie waarvan een speler afkomstig is, vragen om hem een ​​FIDE-ID toe te kennen en de aangemaakte FIDE-ID moet in het toernooirapport worden gevonden.

De raad van bestuur van de KBSB is het daar niet mee eens. Het vindt dat het opvragen van FIDE-ID’s bij andere federaties niet de verantwoordelijkheid is van de KBSB, maar eerder van de door de FIDE goedgekeurde organisatie van het toernooi (organisator/hoofdscheidsrechter). Concreet geldt dat als de organisator van een door de FIDE goedgekeurd toernooi buitenlandse spelers zonder FIDE-ID toelaat, hij ervoor moet zorgen dat elke buitenlandse speler over een FIDE-ID van de betrokken federatie beschikt, uiterlijk wanneer hij het verslag van het toernooi naar de FRBE stuurt.

Hoe vind ik informatie om contact op te nemen met de federatie van een ander land?

Ga naar de FIDE-website: https://www.fide.com/directory/member-federations

Opmerking

Voer uw volledige naam in (voor- en achternaam) om een ​​reactie achter te laten. Anonieme reacties zijn niet toegestaan.