Nationaal ELO-classificatiesysteem

Dit artikel bevat informatie over het nationale ELO-waarderingssysteem.

Wat is het nationale ELO-systeem

Het nationale ELO-ratingsysteem is een classificatiesysteem voor alle schakers die zijn ingeschreven bij de Koninklijke Belgische Schaakbond. Het wordt elke 3 maanden bijgewerkt (1 jan,1 apr,1 jul en1 okt), op basis van de officiële partijen die door toernooiorganisatoren worden gerapporteerd. Het nationale ELO-ratingsysteem verwerkt alleen schaakwedstrijden met een standaard tijdcontrole. (geen rapid of blitz).

De huidige nationale ELO-ranglijst is hier beschikbaar.

ELO

Voorwaarden

Om ervoor te zorgen dat partijen in aanmerking komen voor de nationale ELO-berekening:

  • de partij wordt gespeeld met een standaard tijdcontrole
  • de partij wordt gespeeld tussen twee geregistreerde spelers. Ten minste één van hen moet geregistreerd zijn via de KBSB. Als de andere speler in het buitenland is geregistreerd, gebruiken we zijn/haar FIDE ELO voor ratingberekeningen.

Artikel 10 van de competitieregels beschrijft hoe spelers worden gerangschikt en hoe de ELO wordt berekend.

Hoe partijen inzenden voor nationale ELO-verwerking

De beste manier om partijen in te zenden voor nationale ELO-verwerking is met behulp van de toernooisoftware SWAR.

Gebruik de menuknop ‘EloN’ of via het menu ‘Lijsten’ > ‘ELO berekening -> KBSB’. SWAR genereert het ELO-bestand dat je vervolgens handmatig of via SWAR naar ratings@frbe-kbsb-ksb.be stuurt.

De uiterste inzenddatum voor partijen die meegenomen worden in de huidige rankingperiode is 3 dagen voor de publicatie van de volgende ranking.

Bevestiging: voor elke indiening die KBSB bereikt, volgt een verwerkingsfase en een bevestiging van indiening. Na indiening is het nog steeds jouw verantwoordelijkheid om de verwerking te controleren en eventuele fouten uiterlijk 3 dagen voor publicatie van de nieuwe ranglijst te melden. De verwerkingsfase wordt handmatig uitgevoerd en duurt over het algemeen niet langer dan 3 dagen.

Lijst van partijen die verwerkt moeten worden

De ELO-checklist moet niet worden verward met de toernooiresultatenlijst. De toernooiresultatenlijst is slechts een publicatie van toernooiresultaten voor het grote publiek. Alle wedstrijden waarmee rekening moet worden gehouden voor de volgende nationale ELO-ratingberekening, zijn beschikbaar in de ELO-checklist.

Elke ranglijst wordt voorbereid door de oplijsting van individuele partijen ter verwerking. Het is altijd mogelijk om de huidige lijst met ingediende partijen op te vragen en te doorzoeken via de ELO-checklist.

Als je onjuiste resultaten of ontbrekende resultaten ziet, neem dan contact op voor de volgende update van de ranglijst.

Contact

Als je vragen hebt over het nationale ELO-waarderingssysteem, neem dan contact met ons op via ratings@frbe-kbsb-ksb.be.

Opmerking

Voer uw volledige naam in (voor- en achternaam) om een ​​reactie achter te laten. Anonieme reacties zijn niet toegestaan.

Meer berichten over beoordeling ELO ELO-berekening

FIDE ELO vs national ELO

Nieuwe nationale ELO-ranglijsten op 1 oktober

ELO

Steven Bellens    19.09.2024

Op 1 oktober krijgen onze nationale ranglijsten hun 3-maandelijkse update.
Om de wedstrijden te kunnen verwerken, moeten de toernooiverslagen uiterlijk 27.09 worden ingediend bij ratings@frbe-kbsb-ksb.be.

Lees meer
fide costs

FIDE ELO – kostenstructuur (2/4)

Steven Bellens    12.08.2024    12

In onze enquête van april gaf een meerderheid van de respondenten aan de voorkeur te geven aan een enkel uniform wereldwijd ratingsysteem (FIDE). Dit is het tweede van vier artikels waarin de kostenstructuur van de FIDE ELO wordt uitgelegd.

Lees meer
fide elo arbiter requirements

FIDE ELO – vereisten voor arbiter (4/4)

Steven Bellens    13.09.2024

In onze enquête van april gaf een meerderheid van de respondenten aan de voorkeur te geven aan een uniform wereldwijd ratingsysteem (FIDE).
Om beide systemen goed te begrijpen, starten we deze serie artikelen.
Dit is het laatste van vier artikelen waarin de arbitervereisten worden uitgelegd.

Lees meer
fide reporting requirements

FIDE ELO – rapportagevereisten (3/4)

Steven Bellens    24.08.2024    22

In onze enquête van april gaf een meerderheid van de respondenten aan de voorkeur te geven aan een uniform wereldwijd ratingsysteem (FIDE).
Om beide systemen goed te begrijpen, starten we deze serie artikelen.
Dit is het derde van vier artikelen waarin de rapportagevereisten voor toernooien met FIDE-rating worden uitgelegd.

Lees meer