Schaakinitiatief Schaakkamp 2024

Schaakinitiatief     31.07.2024

Het 7de SIV-schaakkamp 2024 met meer dan 200 kinderen en 26 schaaktrainers was een groot succes, vol leren, lachen en onvergetelijke avonturen. Gedurende de week hebben we genoten van een perfecte mix van intensieve schaaksessies en spannende activiteiten.

Schaakplezier voor iedereen

Elke dag begon met inspirerende schaaklessen gegeven door onze ervaren monitoren. Dankzij de grote groep konden we 18 homogene schaakgroepen maken, waardoor zowel beginners als ervaren schaakkampioenen nieuwe strategieën en technieken konden leren. Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk en hun vooruitgang indrukwekkend. Dagelijkse toernooien boden de perfecte gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen en samen van onze schaaksport te genieten.

Spannende uitstappen en activiteiten

Naast de schaakactiviteiten stond het kamp bol van avontuurlijke en leuke uitstapjes. Een van de hoogtepunten was ons bezoek aan het Action Park te Kiewit, waar de deelnemers zich uitleefden op touwenparcours, speleoboxen en waterhindernissen. Later in de week zorgde een uitstap naar Aqualibi voor een middag vol waterpret en opwinding op de glijbanen en in het golfbad.

Animatie en sport

Op de dagen dat er geen uitstap was, zorgden we voor leuke animatie-activiteiten op het kampdomein. Klassiekers zoals Bumper Ball, Archery Tag en diverse teamspelen zorgden voor veel plezier en samenwerking. Daarnaast waren er sportactiviteiten zoals hockey en voetbal, en konden de deelnemers genieten van ontspannen avonden in de recreatieruimte of met enkele spannende blitzpartijen. Ook het gezamenlijk kijken naar EK-voetbalwedstrijden in de grote bioscoopzaal was weer een groot succes.

Hoogtepunt en afsluiting

Het kamp bereikte zijn hoogtepunt met de grote schaaktoernooien op de laatste dag. De deelnemers, samengevoegd overheen de lesgroepen, streden vol overgave en lieten hun schaakvaardigheden zien. We hoorden van verschillende ouders dat de rit naar huis erg rustig verliep: enthousiast vertellen over alle avonturen en dan toch op de achterbank in slaap vallen. Hartelijk dank aan de sponsors (waaronder dit jaar ook de Belgische schaakbond!) voor alle steun, de clubs voor het uitlenen van materiaal, alle ouders voor het vertrouwen en alle monitoren voor jullie ongelofelijke inzet!

Doe mee in 2025!

Volgend jaar zijn er minder plaatsen beschikbaar en vrezen we dus voor een lange wachtlijst. Momenteel zijn 4/5e van de plaatsen voor 2025 reeds bezet. Schrijf je nu alvast in voor 2025 via deze link en mis dit geweldige avontuur niet! We kijken ernaar uit om jullie volgend jaar (opnieuw) te verwelkomen.

Tot volgend jaar!

monigroepsfoto

Opmerking

Voer uw volledige naam in (voor- en achternaam) om een ​​reactie achter te laten. Anonieme reacties zijn niet toegestaan.

Meer berichten over jeugd

Team Belgium players

Team België op EYCC 2024 (21.08-1.09, Praag)

Bogdan Govoreanu    25.08.2024

Het Europees Jeugdkampioenschap Schaken, georganiseerd door de Europese Schaakunie (ECU) en de Tsjechische Schaakbond, vindt plaats van 21 augustus tot 1 september 2024 in Praag.

Lees meer
jeugdschaak

Belgisch Jeugdschaakkampioenschap

Het kampioenschap van dit jaar De editie van 2024 vond in februari plaats in Turnhout. Uitslagen vindt u op de…

Lees meer
bjk turnhout

Belgisch jeugdschaakkampioenschap 2024

Laurent Wery    13.07.2024

Hier zijn de kampioenen van elke categorie: Jongens: (Turnhout, 09/05/2024 – 12/05/2024) Meisjes:

Lees meer